Παίρνουμε μια λεκανίτσα και βάζουμε μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό, λίγο αλάτι, ρίγανη εάν θέλουμε και 2 σακουλάκια μαγιά σε σκόνη. Ανακατεύουμε και ρίζνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό.
Προσοχή δεν θέλει καυτό νερό για να μην χαλάσει η μαγιά.
Φτιάχνουμε μια ζύμη αραιή, η οποία θα είναι κάτι μεταξύ χυλού και ζύμης.
Σε ένα ταψί, ή στη φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Ειδικά το χειμώνα εγώ το αφήνω σε ζεστό μέρος τυλιγμένο σε κουβέρτα. Το καλοκαίρι το βάζω σοτν ήλιο.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς (σε φούρνο χωρίς αέρα).